Cuvânt înainte:
Culegerea de față se vrea a fi prima dintr-un ciclu de culegeri pentru învățarea eficientă a limbajului BASIC devenit foarte popular și datorită răspândirii în România a calculatoarelor din familia HC și a microcalculatoarelor compatibile IBM-PC.
Ca orice limbaj de programare, și acesta, necesită pentru o însușire temeinică un lucru intens pe calculator, alcătuirea și rularea unui număr cât mai mare de programe.
Culegerea pune la dispoziție modele și tehnici de alcătuire a programelor, noțiunile matematice utilizate nedepășind, în general nivelul gimnazial de pregătire. Deși acest lucru ar da impresia că problemele ar fi simple, în realitate problemele propuse și rezolvate demonstrează contrariul.
Stilul de exprimare este riguros și precis, dar comentariile la rezolvările problemelor sunt pe înțelesul tuturor.
Cu un calculator în față și cu puțină imaginație, aceste probleme deschid un larg câmp de lucru pentru alte probleme.
Lucrarea conține două părți:
- prima parte conține 40 probleme propuse care acoperă șirurile de numere, șirurile de caractere, operații cu numere naturale, probleme diverse.
- a doua parte conține soluțiile problemelor comentate integral în cazul problemelor mai dificile sau doar programul în cazul problemelor mai ușoare.
Seria de culegeri care debutează cu cea de față vrea să acopere tematic un câmp cât mai vast de probleme.
Culegerea se adresează elevilor de gimnaziu, celor de liceu, studenților din primii ani de studiu și tuturor iubitorilor de informatică.
SUCEAVA, iulie 1992
Autorii
Mulțumiri: Dănuț Vornicu
Imagini:
Fișiere diverse: