PREFAȚĂ:
Materialul de față își propune să vină în întâmpinarea numeroșilor utilizatori de circuite integrate TTL, CMOS sau ECL. În acest sens s-a considerat deosebit de utilă prezentarea, sub formă condensată, a unui catalog de astfel de circuite integrate, care să conțină informațiile esențiale pentru activitatea curentă a unui utilizator de circuite integrate numerice.
Selecția principalilor parametrii s-a făcut pe baza unei bogate experiențe didactice și practice, considerându-se că pentru marea majoritate a aplicațiilor un catalog condensat satisface cerințele utilizatorilor.
Pentru întocmirea catalogului condensat s-au studiat un număr important de cataloage și date tehnice fumizate de principalele firme producătoare de circuite integrate. S-a încercat totodată, o prezentare a acestui compendiu de circuite integrate într-un mod cât mai unitar, fără a neglija unele particularități specifice anumitor cipuri de circuite integrate numerice.
Catalogul condensat care urmează a fi prezentat în mai multe fascicole, v-a conține toată gama de circuite integrate numerice din cadrul familiilor TTL, CMOS și ECL, existente în prezent pe piața mondială.
În primul fascicol se vor prezenta pe scurt modul de definire a parametrilor circuitelor integrate cât și primele 100 de tipuri de circuite integrate TTL.
În următoarele se va continua cu prezentarea următoarelor 700 de tipuri de circuite integrate TTL, intenționând ca să intercalăm și unele aspecte specifice acestei familii de circuite integrate, astfel încât utilizatorul să aibă o viziune cât mai completă asupra avantajelor și eventualelor dezavantaje pe care le implică realizarea unor sisteme numerice folosind astfel de circuite.
În mod asemănător ne propunem abordarea și celorlalte două familii de circuite integrate CMOS și ECL.
Seria prezentărilor celor mai importante circuite integrate numerice se dorește să se termine cu o selecție de aplicații utile.
Coordonator
Mircea STRATULAT
Mulțumiri: Dănuț Vornicu
Imagini:
Fișiere diverse: